Tarvitsetko apua omaan tai läheisen mielenterveyteen?

Mistä saan nopeasti apua?

Mieli ry:n 09 2525 011 Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24 tuntia vuorokaudessa. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Sekasin chatissa on tarjolla 12-29 vuotiaille keskusteluapua. Chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24.

Hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Päivystysapu 116117 on sairaanhoitopiirien järjestämä neuvonta- ja ohjauspalvelu, josta voi kysyä neuvoja äkillisiin sosiaalisiin ja terveydellisiin ongelmiin. Päivystysapu palvelee 24/7. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Viimeistään silloin kun tuntuu, että on henkisesti paha olo, eikä jaksa enää olla sen kanssa. Voit myös hakeutua lievemmistä oireista, ennaltaehkäisy toimii parhaiten!

  • Kuuntele, tarjoa lohtua ja lämpöä.
  • Kuuntele aktiivisesti, esitä kysymyksiä.
  • Älä kauhistele tapahtunutta.
  • Kaikki reagointitavat ovat sallittuja. Älä kerro ystävällesi, miten kriisissä pitäisi käyttäytyä tai miten siihen kuuluisi reagoida.
  • Jos ystävä eristäytyy, kisko hänet ulos!
  • Jos olet huolissasi ystäväsi jaksamisesta, kerro se hänelle.
  • Joskus on niin poikki, ettei itse jaksa hakea apua, silloin ystävän tuki myös avun hakemisessa on tarpeen.
  • Joskus ystäväkin saattaa tulla liian kuormitetuksi tai ottaa liiallisen kuuntelijan roolin. Kerro rehellisesti, jos et jaksa.
  • Innosta tekemään yhdessä välillä jotain iloisia asioita. Sekin on tärkeää.

Tällä hetkellä en pysty ottamaan uusia asiakkaita, mutta syksyllä 2021 muutan työtäni niin, että otan lyhyisiin terapiasuhteisiin (1-5krt) asiakkaita, jolloin on mahdollisuus ottaa useampia ihmisiä juttelemaan kanssani!

Olin aina nuorena tosi kiinnostunut juttelemaan ihmisten kanssa ja minua kiinnosti toisten jutut. Sairaanhoitajaopiskeluiden alkupuolella innostuin psykiatriasta ja eräänä päivänä ostin Freudin tapauskertomukset kirjakaupasta. Silloin innostuin lopullisesti ja päätin, että opiskelen psykoterapeutiksi.

Kyllä, olen oikea psykoterapeutti, tarkemmin psykoanalyyttinen psykoterapeutti, ylempi erityistaso.